Followers

Friday, January 17, 2014

Hatinie's Kitchen Frozen Marinated Lamb (Kambing Perap Sejukbeku)

Assalamualaikum wbt

Hello Bloggers.

Lama tak blogging, kali ni nak share something. Barang baik mesti share punya.

Introducing; The Awesome Hatinie's Kitchen Marinated Lamb.

Secara jujurnya, lamb @ kambing biri2 memanglah makanan yang asing dgn orang biasa-biasa macam saya. Jarang-jarang makan. Dulu makan dgn nasi arab pun rasa pening2, sbb tak biasa, bukan sebab ada penyakit tauu..(bajet sihat sangat).

Tapi dengan ada nya Hatinie's Kitchen punya kambing beku yang dah siap perap ni, perghh..xde bau kambing, xde rasa pening2 lalat, n super sedap. siap ada gravy. Pastu boleh tengok gambar kay

Ni dia kambing perap beku dalam bekas 1kg dia
selamat menjamu mata



ni yang saya masak, guna pemanggang ajaib. sekejap je dah masak. letak skali sosej dalam tu, agak2 sume dah masak, spread the gravy. awesome. isi dalam pinggan skali fries dan kobis bunga. ade broccoli lagi cantek.
So, siap lah Lamb Chop andaa..senang je nak feeling2 western food kat rumah,kan.

Hatinie's Kitchen Frozen Marinated Lamb mesti anda cuba. Yang tak makan kambing pun jadi makan tau. Ada ramai agen di seluruh negara. Sebarang pertanyaan dan tempahan boleh lah contact salah sorg agen Hatinie's Kitchen, iaitu saya!hehe. PM di FB pun boleh! www.tips-fb.com

Thursday, February 21, 2013

I'm the 'Girl on Fire'..heh

Girl On Fire - Alicia Keys


She's just a girl, and she's on fire
Hotter than a fantasy, lonely like a highway
She's living in a world, and it's on fire
Feeling the catastrophe, but she knows she can fly away

Oh, she got both feet on the ground
And she's burning it down
Oh, she got her head in the clouds
And she's not backing down

This girl is on fire
This girl is on fire
She's walking on fire
This girl is on fire

Looks like a girl, but she's a flame
So bright, she can burn your eyes
Better look the other way
You can try but you'll never forget her name
She's on top of the world
Hottest of the hottest girls say

Oh, we got our feet on the ground
And we're burning it down
Oh, got our head in the clouds
And we're not coming down

This girl is on fire
This girl is on fire
She's walking on fire
This girl is on fire

Everybody stands, as she goes by
Cause they can see the flame that's in her eyes
Watch her when she's lighting up the night
Nobody knows that she's a lonely girl
And it's a lonely world
But she gon' let it burn, baby, burn, baby

This girl is on fire
This girl is on fire
She's walking on fire
This girl is on fire

Oh, oh, oh...

She's just a girl, and she's on fire



www.tips-fb.com

Sunday, December 23, 2012

Mungkinkah ini yg terakhir?

Salam. Malam ni rasa teringin nak menaip, selepas dh re-download blogger apps kt aiped ni.seminggu lagi untuk bergumbira, sedang menunggu anak2 murid yg belum pasti kerenahnya.heh.

Seperti biasa, vacation si bujang2 ex-classmate.2010 ke utara : penang/kedah , taiping/gerik, 2011 ke melaka/seremban, 2012: The Land Below The Wind, yaw!

Mengembara menggunakan AirAsia bsama si Hakim, 2 jam atas flight dihabiskan dgn bermain tab masing2,selain bercita2 nak beli souvenirs AirAsia tp xbeli pun..hehe. Kami beli tiket pada bulan mac utk pergi pd awal November, dgn hrga rm300+ kalau xsilap, lp sudaa..hehe

Awal dtg, xdpt nak upload gambar sbb xdpt line internet.maybe KK tganggu dgn kehadiran alien mcm kami..hehe..tp terhibur dgn lagu Macam di Kk yg Anem pasang dlm kreta.mcm movie plaks,ade OST.hehe. Acara bermula dgn menonton wayang (acara wajib wlpn di mana jua) crite pakcik James Bond yg dh nmpk byk sgt ubannye, diikuti melawat En.Budiman di taman perkhemahan Jambori Pengakapnye. Alamak, xingat nama tempat tu. Dh lewat mlm, br nak dinner plak.

2nd day, Island Hopping, xbrape nak hop sgt la, sbb menetap trus sambil kunun2 i nak snorkling..tp akhirnye, i menyerah kalah, i kurang sket water kondifen ni.hehe Pulau Mamutik namenye, cantik sgt.yela, name pun pulau..mmgla pmndgn yg org sungai ni jarang tengok melainkan g Island Hopping kt Langkawi,kan.
Malam plak, bermakan-makan di kedai seafoodnya sepuas hati di Gerai Seafood Pasar Besar.

Beautiful scenery of Mamutik Island.
3rd day, Kundasang here we go! Otw to kundasang, lalu Rumah Terbalik yg xsempat amek gambar, sempat tgk je..uhuhu.. had a peek at Jambatan Tamparuli seterusnya menikmati pemandangan Gunung Kinabalu yg super cantik!Feeling2 crite Dejavu Di Kinabalu la kjap..hehe

Lembus kat Kundasang..see, see..dorg tu mcm nak jd pelarian melepasi border plak ..hehe
menjamah (jamahla sgt) Desa Dairy Milk yg sedap! buat muke poster promote  sikit.


Ape name kawasan chalet ni eh..Kinabalu Pine kot.hehe

Malam plak, setelah Cik Anem n En. Hakim sakit perut, menerjah mencari brooch d pasar malam..akhirnye, sy plak mengikut jejak dua rakan yg sakit perut tadi.. Mungkin kami angin sbb mkn lmbt, atau mungkin penangan sambal mkn seafood smlm..ha, sape suruh bedal byk sgt?!:)

4th day, disebabkan sakit sy yg br ok, tp Cik Anem blm ok, En.Budi plak br nK berehat, so tiada aktiviti bjalan sgt melainkan ke pasar filipina.. Amplang(my fav ever) Ikan Masin Keropok (tersangatle sedap bile dimakan bersama nasi goreng, krup krap krup krap),Rumpai Laut Purple (tak sangka plak mdapat sambutan kt rumah sbb kandungan kolegennye yg tinggi), Keropok Angry Bite (keropok ni berhantu, rasa sikit, pasti nak lagi banyak2, sedap!) ..fuh..mmg awesome smpi tak cukup..bak kate budi, 'I told u soo..' ok, i admit, nyesal tak borong sume.haha

atas : ikan masin keropok, amplang. bawah : rumpai laut purple, keropok angry bite
sumber : google/IG, sbb xsempat amek gambar sume i pny dh abes
So, akhirnya pulang jugak berdua dgn Hakim.smpai di LCCT, mmbahagikan brgn,kembali mengadap tab & ipad.oh, teknologi, look what hv u done.;P.

Hmm..our vacation coordinator Cik Faezah Hanim dh pun bertunang Sabtu br ni, tahun depan die dh xbujang..so, sape lg nak organise vacation geng bujang? Mungkin ini yg terakhir, mungkin si bujang lain pun bakal tidak bujang.heh


www.tips-fb.com

Sunday, November 4, 2012

Plastik Bag

Assalamualaikum.

Tajuk ni sangatlah tidak menarik..dan agak lapuk.tp tak kisahlah.
Hari ni sy shopping dgn mak, dh dalam kete abah tny, plastik beg kena bayor x? pastu baru kami sedar yang tak kena bayar..dan sy pun teringat kawan cakap ade byk kedai yg dh tak caj 20sen plastik beg tu lagi.
Berita gembira untuk pembeli, tp berita buruk buat bumi kita.

Teringat waktu dulu, sebelum kempen plastik besar-besaran dijalankan ni, sy sudah mula menjalankan kempen ini sendiri. teringat waktu membeli barangan di kedai aksesori, sy kata kt tokey kedai. 'Takpe kak, tak perlu plastik'. Waktu tu belum tersebar lagi kempen2 kurang plastik ni..jadi akak tu puji, 'Bagusnye, jarang ade customer akak yang macam ni..'

Itu dulu, tp skrg, dh terlupa pulak nilai2 go green dalam diri ini..rasenya shopping bag pelbagai bentuk ada di rumah, tp satu pun tak dibawa berjalan...hmmm...

Jadi, kepada diri sendiri dan semua rakan, janganlah dilupakan kempen mengurangkan penggunaan beg plastik ni walaupun banyak pasar raya dah tak amalkan kempen ni..sekurang-kurangnye setakat beli pengikat rambut/penyepit rambut/reben/choki-choki/gula-gula tu tak perlu lah guna beg plastik.masukkan saja dalam handbag anda yang beso tuh. Bawalah sentiasa shopping beg yang boleh lipat isi dlm handbag.

yang bentuk strawberi ni banyak dijual, bukan kt cameron je ade k.



www.tips-fb.com

Wednesday, October 24, 2012

Ain Hagemaru bukan Ain Hawani

Salam everyone!

Paah just gave me a new name : Ain Hagemaru not Ain Hawani due to my clumsiness n mischievous..hehe..

Because of this Adam n Hawa drama, even teacher at my school always repeating the script..a senior teacher who has A n M at his name, called himself Am (just like Adam Mukhriz)

One day he said this to me, after I had a week outstation which I m sure that everyone in the school missed me..hehe :

Him : Lapan tahun Am tunggu Ain.
Me : (dengan selambe je jawab) Tapi Ain tak pernah tunggu Am. Tak pernah sesaat. (hehe, coz i know he was joking, he's sum1's husband already)

And there were other Adam Hawa's scripts he said, n i managed to fire him back like Ain Hawani..hihi..penangan Adam Hawa kan..

There's a song in the drama that i like very much : Ratu Dihatiku by TRIAD , an Indonesian Band..enjoy the clip yaw!


to view the original vclip , click here.

*btw, i m not a fan of Aaron Aziz, i'm a fan of Adam Mukhriz..hehe. oh yes, nadiya nissa is such a star! www.tips-fb.com

Sunday, October 7, 2012

Sabar

Salam Ahad u ols! ya, today is Sunday and i go nowhere this weekend compared to my previous weekends : Langkawi la, Genting la, Bangi la..but this time, it's just HOME.home sweet home..dlm b.m rumahku syurgaku..ke rumahku manis?hehe

I have nothing to tell u here, so i did some blogwalking, hopping, jumping, googling..and found a few nice pictures with nice quotes.


this one is a perfect advice for everyone. kredit : iluvislam.com
for those who are still single, ehem..dont worry, Allah & Rasulullah tidak pernah jauh.
kredit : selamattinggal.blogspot.com

Ingatan buat diri sendiri : ya, tak kan terpahat pujian sebegini di kubur kite.
kredit : tuan pny fb yg ade tulis kt gambar tuh



Promote sikit blog org len yg sy jupe yg bes : GreenAppleKu


www.tips-fb.com

Thursday, September 27, 2012

Adam dan Hawa

Salam!

Baru2 ni terberkenan dgn lagu Apis n Siti Nurhaliza ni..wlpn m not a fan of siti, tp sbb apis, ku gemar jua lagu ni..Muara Hati tajuknye ghopenye..



setelah dilihat dan dikaji, rupanya ni OST crite Adam & Hawa, ngetop sgt kt astro kate..ai xpnah tgk..pastu dijumpailah dgn trailer crite ini .ce korang tengok betol2 :


Soalan Kuiz blog Ainko hari ini :

  1. Siapakah watak utama perempuan dlm crite ni?Nama watak dia ye, bukan nama sebenar..
  2. Apakah pekerjaan dia?
  3. Ade tak persamaan dgn Ainko?hua hua hua..
Jawapan bocor :
  1. Ain namenye..came kan dgn sy?heh heh heh
  2. Cikgu tadika..sy cikgu prasekolah..kuang kuang
  3. ehemmm..xjupe plak abang pilot dtg skolah ni mcm die..

*Selesai mengarut.tolong jgn baling telur kt blog ni k!


www.tips-fb.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...