Tembikai Susu

Pelayan restoran : Order air ape?
My Bro : Honeydew
Pelayan restoran : Ape?
Bro : Tembikai susu

Konon2 si ajik ni cool sgtla order honeydew juice while my sis order fresh orange n me air teh o ais laici aje..klu tembikai susu atau honeydew ni mesti begini rupe yg dibayangkan..

Sebaik sahaja sampai air yang kami order, Ajiq terkedu melihat airnya dan cuba merasa..kami juga turut cuba merasa, kenapa airnya lain..tidak seperti yg kami sangka..Lebih kurang air bandung rupanya, tp rasanya agak berbeza..

Setelah dianalisis, memang itu air tembikai susu..
tembikai + susu = tembikai susu
mudahkan wat persamaan ni?
sama seperti carrot susu = carrot + susu..hahaha

MyEm0.Com

Ini bukan kali pertama ajik bermasalah dgn minuman yang ade perkataan 'susu'..pernah die wat order "teh susu satu"..yg sebenar dia mksudkan teh la..tp disebabkan kebiasaan die kat rumah air teh tu die sebut teh susu, dia buat perkara yg sm..alih2, die dpt air teh + susu lembu segar..wahahah..

P/s: happy belated birthday to my nephew, afif and my niece kak ngah auni..both of u grown up so fast..

Comments

Izzatul Ismail said…
hehe kene tulis order sdri lpas ni baru pelayan phm
FarhahNur said…
hehe.carrot susu lembu fresh satu!heheheh
ainko said…
izzatul : lepas ni die kena g tgk kat dapur kedai ade ke x honeydew tuh
anem: haha..hati2 bile order
paah: siap bos!!
dark_eky said…
biar betul..
karot+susu+lembu..
gler besar glas ko nk kena gune..
besar lg tangki org yg nk ngabihkannye..
isk3..
(mod mengarut tgh2 mlm)
ainko said…
eky: ko lapar eh?
putri_roh said…
mmg kan.. selalu ada problem macam tu... so skang nih sesi order mesti jadik panjang.. mesti tanye air nih macamana.. nasi nih macamana.... eheheheh....
penah dulu kitorang order nasi goreng kampung satu kedai mamak tu.... first time dtg tak tau... dia kasik nasik goreng kampung punyela gelap gelitanye.... ahahaah... sejak dari tu.. kalau ke kedai tu.. mesti order nasi goreng kami punye kampung.. bukan awak punye kampung... ahahahahahaha....
ainko said…
putri roh :hehhe..betol2..kampung kite, bukan kampung die ek..hahaha..

Popular Posts