Laporan Kedua Praktikum

Salam..

Halluuuu..ape kabar?seminggu tidak update blog..kali ini mau cerita lagi psl prak di sk sg.rawang..

1. BBQ di bagan lalang sempena kenaikan pangkat staff di sk sg. rawang..saya di pantai bagan lalang

2. Lihatlah permata ati kami, penghibur kala sunyi di Prasekolah Kristal;Sofia..kanak-kanak Sindrom Down. setiap hari mcm2 keletah sofia buat kami xhenti2 ketawa..belum lg die menggantikan kami jadi cikgu dan marah rakan2 sekelasnya yg bising..heee..saya n sofia

3. Hm..sabtu minggu pertama yg lalu, menjadi urusetia prog Tunas Gemilang..program yg dianjurkan oleh institut sukan negara bg mencari bakat2 dalam sukan.cikgu2 tgh amek kedatangan murid

4. Masak-memasak di rumah, di awal duduk di rumah ni, rajin saje memasak..masuk minggu kedua..ke kedai ajelah tempat makanan di masak..hehee..xsempatla...lauk yg kami masak, dlm pinggan.yg dlm tupperware tuh Acik Ati anak tuan rumah bagi

5. Projek praktikum kami..yg pertama, melatih murid untuk pertandingan bercerita dalam bahasa Inggeris.huh, mmg payah nak ajar..so utk menyenangkan mereka, teks sepanjang 2muka surat itu sy jadikan sebagai buku kecil bergambar..ponat den melukihnyo..tgh ajar anak murid baca cerita "Little Star"

6. Projek yg kedua, program pemulihan utk murid yg lemah..guess what, husna smpi dah ilang sabar ngaja sorg murid ni..namenye 'S'..murid yg masih pelat, baru ajar 'a' dan 'b' dia dah xingat semula.huhu..mmgle kena byk bersabar..'S' sedang menongkat kepalanya ketika sdg belajar dgn husna

8. jumaat br ni,kami telah pon diselia file RPH, portfolio n jurnal oleh Tn.Syed, pensyarah unit praktikum..nasib baik km mmg dah bawak sume file hari2..kami sempat wat lawak n gelak2 ms berbincang ngan Tn.Syed.tp die wat selamba jee..hehe..btw,hrp kwn2 lain bersedia ye!
7. Hari ini akan ke PD utk family day..mmg byk keje tp sj je nak pegi utk berkenal2an dgn guru-guru lain..isnin ini sy kena observe ngan cikgu pembimbing, khamis pula dengan pensyarah.doakan sy ye!

*owh, rindu btol dekat afif dan auni..sehat ke dorg eh?kakak n kak na, rumah korg dh byk perabot ke..?

Comments

dark_eky said…
haih..
calon semerlang la katekan..
hahaha
^_^
bagus ain! hanya u n una je layak memegang gelaran 'calon cemerlang', tiada org lain lg...hehe....btw, bhgian * u x menton psl i pun
ainnaziha said…
eky: bla lah..sape lak calon cemerlang..bukan ko ke..

amoi : ape lak amoi..u pon layak ape..bahagian ape moi?
ujiE bakery said…
slamat bepraktikum;)
final year ye?ganbate kudasai...
ainnaziha said…
br perasan wish kak uji..thanx

Popular Posts