Praktikum yang aihhhh...

Salam..

Saya berkesempatan menulis blog kali ini disebalik kesibukan awal berpraktikum di kawasan sg.pelek ini..praktikum ini sgt 'aihhhh'...kerana:

1. Sy tiada semangat utk menjadi guru praktikum yg rajin, mgkn sudah busan berpraktikum utk kali ketiga..

2. Kawasan kampung yg sy duduki sgt nyaman dan selesa utk berehat2 n bersiar2..semalam br bershopping di giant nilai yg dkt dgn kampung ni, malamnya terus tidur tak wat keje pape..

3.Jumaat mlm sabtu ini dijemput berBBQ bersama guru prasekolah, pembantunya serta staff n guru besar di bagan lalang..Guru Besar even asked us to make "sotong goreng tepung yg lembut"..aihhhh...*ain mmg kureng dlm masak memasak ye*

4. Sabtu ini perlu melibatkan diri sebagai Ajk apentah yg melibatkan kerja di padang..nampaknya xdpt pulang ke IPIS utk menghantar tesis

5. sabtu minggu depan, menuju ke PD utk hari keluarga Sk Sg.Rawang..wah2..seronok..tp duit mengalir..hehe..aihhh..

6.Owh ye, tercicir lak, sy tidak feel praktikum lg kerana masih teringat2 keseronokan bermain paintball weekend yg lalu walaupun kalah..kepenatannya pon masih terasa..aiihhh...

~Setakat ini shj laporan sy yg sedang menetap di Homestay Banghuris, Sg.Pelek..jemputlah datang melawat!~

Comments

dzulhakimbaharom said…
(sorry, betul lah presint 14 (1))

sudah dua hari berturut2 saya balik pukul 5 ptg kerana bersemangat praktikum kali ni

sekolah best,
cikgu2 best dan baik2 belaka yang suka menari zapin (termasuk dua2 PK) dan suka bermain badminton (katanya GB jaguh badminton)

sekolah ada lift nak naik ke pejabat, bilik guru

koridor depan kelas yang sangat luas dan panjang sampai tak terhabis melawat satu sekolah
Murasaki Ichigo said…
Salam dearie

wau..cambest je kat cana..
kalau nak p sana boleh ke lalu highway je? sebabnya naik pening2 lalat daku msa ikut hantar housemate kamu..huhu

kim salam nenek homestay naa..hihi
ada rambutan byk bolehla send sini sikit..*evil laughs* < _ >
ainnaziha said…
akem: ha,tula..btolla hr tuh ade (1) tuh..hehe..skola kite pown bes gile..rumah sewa pon sgt hebat,sume lengkap..duk mengadap tv smbl wat abm..(nmpk gaye abm xsiap..)smpi rs mls nak bekerja dah..rs nak berehat n bersenang lenang je..GB sgt suke berborak n makan bersama kami..kekeke..

mas:bulih ajo..gune highway nilai..datangle klu nak makan rambutan
lavender_purple said…
waaa..bahagianya kt sana..ptut la u xblik smlm..i tnggu jgk la kamu balik..huhu..
skpp 11 (1)..xde pun mcm ni..huhu balik kul 6 hari rabu..n i dh cop sorg cikgu tu as kerek..cian die.. last2 jd my guru pembimbing utk pj..
k.ain kenal x cikgu nafez?
ainnaziha said…
mar dear..hehe..cikgu nafez kee..hehe..bek2, kang benci jd suke..kekeke
garfu said…
hey you, have u check d nearest chalet (affordable to be exact)? we ols plan nak g sana. u blanja seafood yah...
ainnaziha said…
garfu..uikss..aku blanje ke..korg cek ah kat internet..

Popular Posts