Me and my Wonderchildren

Assalamualaikum..

  1. Sekarang dah masuk minggu kedua cikgu Ain mengajar..Alhamdulillah..things are getting better..hari Isnin dan Selasa baru ni sy tension sgt2..yela, banyak urusan belum selesai..bile dah settle urusan mengisi dan fotostat borang2 bagi kemasukan gaji..bulan 3 la dpt harapnye..ponat nunggu bulan 3..akhirnya dpt bernafas dgn tenang sedikit..
  2. Minggu ni mmg cikgu Ain garang..sape yang wat salah memang kena..klu aku wat perangai garang camnih ms praktikum dulu, mau digagalkannye aku..haha..
  3. Even cikgu Ain garang..tapi minggu ni dah start sayang kat anak-anak prasekolah sy, my Wonderchildren (diambil sempena nama wonderpet dan wondergirl..hehe..memandai beri name ikut suke) Dalam minggu ni cikgu Ain mmg fokuskan pada anak2 yg lemah,y belum boleh menulis dan melukis dengan baik..Hasilnye..hari ni rs macam nak nanges tgk progress one of wonderchildren, namenye Amirul..Amirul ni di awal2 minggu lepas,mmg xpandai mewarna, muka orang pun diwarnakan kaler purple conteng2 shj..tp hari ni..die kaler elok je gambar dak pmpn pakai skaf kaler pink dan muka kaler coklat dgn kemas..huwaa...terharu cekgu..sorang lagi, Z namenye..mmg xbrape rajin dan kurang pandai menulis, tp hr ni boleh tulis 'A' dan 'a' dengan so-so la..cekgu die ttp rs seronok..
  4. Mcm2 perangai anak2 sy yg 25org ni..huhu..msg2 punya pelbagai karekter tersendiri..pasni klu ade mase lebih terluang, brilliant aulad akan ditukarkan kepada blog prasekolah Sk Jengka 8..kenala cikgunye merajinkan diri ke Cybercafe yg agak2 penuh ngan student Uitm cni..
  5. Mohon pembaca mendoakan sy sentiasa bersemangat dan tahan dengan dugaan yg pelbagai..bukan senang mengajar prasekolah..mmg org nampak senang, tp awal2 tahun ni sgt tenat..nak disiplinkan murid, nak didik perangai mereka, nak make sure kelas sentiasa kondusif dan ceria, nak wat mereka drpd xknal huruf jd kenal..sape kate senang?
*rindu sgt Auni yg berambut Noh itu
*xsempat lg nak masukkan gambar..lain kali lah!

Comments

FarhahNur said…
Kak ain..cayalah..mesti shantik preschool kak ain..nati put pictures ek ek ;)
u jz nid sum time adapt urself, baby
garfu said…
Mak andak,one day when afif baca u rindu kat auni je, sure dia kecik ati taw...
mus@akim said…
trust me.. ko bleh punya anne.. byk bce quran anne.. hehe. ttbe alim plak aku..
shyna said…
hehe...muz jd org paling alim kt skul tue skrg..hehe
sama2 kita cb kuatkan semnagt k...
ainko said…
paah: maseh banyak yg perlu dishantekkan lagi

alice: thanx..kamu penghibur kala sunyi..wahaha

garfu: baeklah..nati i letak rindu afif pulakk

mus:btol3..thanx ye ustaz mus

shyna:thanx

Popular Posts