My New Obsession

Beberapa hari exam..seminggu lamenye aku xmampu menyentuh blog..menyentuh buku-buku bertajuk OUM pun aku dah muak..hari2 mengadap buku tu, aku melayang-layang,menerawang ntah ke mana..cume mungkin aku agak cekal sedikit membaca yang bertajuk "Keluarga"..sbb suke kot..satu hari..seperti biasa ke tandas untuk membersihkn diri,terjumpa kak Ujie,kakak KDPM Kemas yang berkongsi minat dgnku dlm bidang scrapbooking..(yang sebenarnye dia yg menyebarkan minat tu kepadaku)..nak dijadikan cerita, she's very gud at art & craft..kagum die sangat2..perbualan di di sinki tandas:

ain : kak, skang sy dah wat scrapblog..bes taw..
k.ujie : he..ktorg dah wat mende len plak skang..wat bunga pakai kertas..
ain : wah,mcm bes je tuh..cane wat die..nak tgk nati..
k.ujie: ok, bleh aje..

waktu berikutnya, kak uji ke tandas lagi..yg mane routenye melalui dpn bilik aku..tok2..ain, ni bunga yang akak wat"wah,bunga ni daripada kertas ke?cantik betol,macam bunga betulla.."kagum betul aku nengoknye bunga tuh..ape lagi,bermulalah sesi belajar wat bunga ros ngan kak uji,walaupun esok ade paper exam, walaupon smpi pening kak ujie ajar aku n husna.."Mana Kak Uji belajar wat sume ni?""Akak belajar kat youtube.."jawab kat uji dgn selamba..wah2..mmg hebat,xpnah aku belajar wat origami kat youtube!

Malam tuh, tak puas ati dgn hasil bljr,aku cube praktis origami bunga tersebut..tapi gagal...kecewa betul sbb bunga ros tu rumit hendak dibuat..hampir putus asa aku dibuatnya..

Malam berikutnya, aku bertanya lg pada kak Uji..Alhamdulillah basicnye aku dah tau,tggl nak ctkkan bunga je..bermulalah malam itu aku stay up stadi bunga ros di kala kawan-kawan stadi paper exam hari berikutnya..begitulah setiap malam..aku mengadap Origami Bunga Ros..

Selain bunga ros, bunga tulip yg lebih mudah sempat u pelajari..seronok betul,mgkn sbb ni mmg minat aku..cume jarang diasah je minat ni..samela ngan scrapbooking..yg paling sedih,kak Uji dah xduk hostel dah next sem sbb akan berpraktikum..hu,sedih..baru menemui cinta..cinta pada art&craft..tp kak ujie, guruku dah xde..mane nak blaja lagi ni..skang aku mencari-cari ade tak mane2 kelas art n craft..teringin nak join time cuti..

Sehingga ke hari ini, sangat obses dengan mende ni..sehingga aku membeli pelbagai jenis ketas warna utk wat bunga ni..kawan2 tanya,ape mimpi ko wa sume ni?Jawapannya, "Sebab aku minat wat mende camni berbanding stadi, n aku suke bunga ni cantik..kalau dah pandai wat cantik, aku akan adiahkan kat korang sume.."

Comments

amboi byk betul obses nya.
nak bunga matahari.
bunga matahari is himawari.
arekim said…
anne..kenapa mesti tempat ko menuntut di tandas..ish ish...cari la tempat lain utk menimba ilmu...hehehe..lagi satu...mula2 obses ngan bunga...ntah2 tak lama lagi ngan orang plak kot...emmmm...
ain said…
hehe..obses ngan mende2 art n craft la akem..tuh psl banyak..hehe
ain said…
hehe..kat situla aje tempat pertemuan aku n kak ujie wahai mustakim..obses ngan orang,mus?heh,cane tuh ye..

Popular Posts