vakasi..=)


weekend yg lepas..aku dan komrad(mengambil term a.syed yg sdg glamor ini) bersama-sama vakasi di Melaka Bandaraya Bersejarah..sudah lama merancang akhirnya pergi juga wpn tidak kesemua 16org..hny 12org yg tiada halangan utk pergi..
Bermula pada 31jan 09 berkumpul di dpn blok c,3 biji kereta yg boleh disusun mengikut seriasi saiz..kancil,gen 2 dan storm..hek2..sgt berbeza kereta2 vakasi ini..maka bermulalah journey pencarian hang tuah dan hang jebat..Sempat dulu lunch di rumah Abu..nasi hujan panas yg nyum2..thanx abu!

Sampai shj check in di hotel terus kami ke Air Terjun Sagil,air terjun Gunung Ledang..huh,berjaya juga aku ke kwsn PGL ini..walaupun sgt penat naik tgg yg uncounted itu..mengeluh aku spnjg perjlnn..tp okla bile dh naik..puas hati dgn kesegaran airnye even aku xmdi pon air terjun tuh sbb duk wat sandwich dgn penuh kasih sayang..har2.

Pulang ke hotel jam 6 ptg dgn kaki yg menggigil kesakitan..but it was fun..the tiring fun..keh2.rsnye seperti menikmati B.I.G kali kedua..sakit2 kaki lalu aku menyapu minyak mujarab pati halia ke kaki ku..agar dpt meneruskan vakasi merentas sejarah ini.

Terus ke bandar hilir..river cruise..bunyinye mmg gah..pemandangan mmg cantek dgn lampu2..n bleh nmpk d whole msia there wah2..cume yg menyedihkan bau river yg seakan longkang sekaligus terpercik di muka kami..aduhai..nak naik taming sari pon xsmpt juga..Malam tuh kami makan malam dlm keadaan kepenatan dan ngantuk di tgh mlm..tp dh lapa, telan jela.

The next day..history hunting diteruskan ke tmn buaya dan mini msia..terbahak2 ketawa dlm rumah cermin,hasilnya terjerit2 di rumah hantu..hehe..seronok tgk buaya yg mcm2 jenis..di mini msia,dptle tgk mcm2 jenis rumah..dh tntu aku excited di rumah pahang sepertimana kwn2 len g rumah negeri masing2.Kepenatan berjalan-jalan,sempat membeli bracelet berharga rm5..aku suke collect bracelet bg yg xtaw..he

Perut sudah terasa lapa..dgn lajunye ketiga2 kereta menghala ke rumah akem pula..sebagai sasaran lunch kali ini..thanx mkck normah n pkck baharom yg sporting memasak utk kami!

Akhirnya,pulang juga ke IPIS..kepenatan tidak terhingga sehingga beberapa hr xde mood blaja..hehe..

ini antara blog kawan2 yg bes tntg vakasi ini..aku xpandai nak cerite sehebat dorg..

http://yhteoh.blogspot.com/2009/02/class-vacation.html
http://dzulhakimbaharom.blogspot.com/2009/02/jebat.html
http://hanimmansor.blogspot.com/2009/02/arm-in-arm-car-in-car-to-malacca.html
http://ceritamus.blogspot.com/2009/02/exhausted.html

*aku msh menantikan entry troopers yg len tntg vakasi ini..mesti seronok membacanye

penerangan gamba
  1. Gambar 1 = keluarga preschool troopers di pentas mini asean..sume org tersenyum penuh gembira
  2. Gambar 2 = pemandangan air terjun sagil kat belakang aku tuh,cantek..kan..nyaman je rsnye
  3. Gambar 3 = waktu malam di bandar hilir,dpn kapal..aku suka gamba ni,tp shark amek gegar!
  4. Gambar 4 = Taman buaya..aksi stunt memasukkan kepala di dlm mulut buaya..hehe..nape org amek gamba aku slalu jd xjelas?m i cursed by d cameras coz i'm beautiful?hehe
  5. Gamba 5 = Family picture lagi..tp aku berpakaian org sabah..xingt kaum ape..

Comments

muszt said…
nice entry anne..yg paling detail aku rasa stakat ni..yg len men sentuh2 sket2 jer...well done...
ain said…
thanx mus..xdela details sgt..rsnye amoi lg detail kot..cume aku nyer ade gamba aku yg cantek tuh..hehe
rugi tak mandi air terjun sama.
best..
ain said…
hehe..mmg tgk korg men air tuh mmg sgt syok..tp xpela..nak wat cane..i tgk jela korg mdi manda..
shyna said…
i salah sorg yg tgkp gmbr tak clear tuh...yg gmbar boya tuh...huhu...sori yea...
ain said…
hehe..xde mslh usna..i knew d camera envy my beauty..keh2
nice blog...siap ade gmbr lg...i xde pon...huhuhuhu...nk kamera jgkkkk
ain said…
aih..u adela dlm gamba yg rmi2..hmm..wat do u mean actually?u've got ur hp's cam rite?
izin laluan,
rasenya amoi ckp entry yg dia post takda gambar2.

rasenya laa. hehe
ain said…
Aaah..rsnye mmg begitu lah maksudnye akem..hehe

Popular Posts