Kisah Penunggu Teratak Ixora

penunggu teratak ixora
Assalamualaikum..

Tempat : Teratak Ixora
Hari/Tarikh : Jumaat 23 oct 2009
Masa : pagi..hehe

Kisahnya:

Kami terlewat bangun hari ini..kelam kabut mengemas katil dan bilik..
Hari ini BPG mahu dtg memantau kolej kediaman di sini..

Sy dan rumet ke dataran perhimpunan menghadiri mjls penutup minggu gerko walaupun kami xdpt hadiah..selesai shj mjls, kami terus ke kafe..tanpa segan silu wlpn ade org2 BPG, org2 HEP kami redah shj makan di situ..hehe

Lantas, menerima ceramah ringkas yg xbrape pendek drpd 3 org ; En.MZ, En.R dan En.A..haha..

Tiada tempat utk pergi penunggu2 teratak ixora konon2 stadi di kafe..heh, mcm ye je..pdhl duk tgk org lalu lalang..hehe..

Mahu pulang ke teratak setelah selesai dipantau, berjumpa dgn Ustzh N yg merupakan ketua unit kolej kediaman.."ha, td dorg tgk bilik awak berdua..nasib baik bilik dua2 bekas naib exco kolej kediaman kemas..klu x, xtawla.."(kami dua2 pnah memegang jwtn naib exco kolej kediaman di sini)..Wah, mereka masuk ke teratak ixora.."Abis semua dorg cek, almari bj , laci2, rak2 bawah..nasib baik tersusun.." katanya lagi..Fuh..lega penunggu teratak ixora..dlm kata lain, penunggu teratak ixora berbangga la jugakk..hehe..

Pulang ke teratak, nak duduk atas katil sendiri pon kami xmau..sbb dh dikemaskan elok2 la kononnya..hehe..so, kami xterlepas dr syok sendiri amek gambar teratak ixora yg tercinta..

satu jela utk tatapan sume..segan i klu byk2..hehe

hakikatnye bilik kami xde hiasan atau deko2 yg extra-ordinary mcm kat rumah ke ape..simple aje..tmbh2 dh sem akhir ni byk brg dh anta rumah..it's just we make it more tidy than usual (besenye mmg dh tidy cuma kali ni lebih tidy lg..hehe)..pasni nak kena menten sbb dh ade yg dtg nak tgk bilik kami..wah3..perasannye..hehe

Comments

S.N.Hazlina said…
wah!! sebijik sama dgn bilik kat maktab sy dulu..rindunye maktab! huhuhu...
diba said…
nmpak cm ade roti gardenia je...nk ckit..haha
blik kmas leh jd cnth~;D
ainko said…
lina: ha..jemputlah dtg..tp smpai bln 11 je ain kat cni..bulan 12 dh nk posting..insyaAllah

diba: hehe..meh3..jemput makan..
shyna said…
ehem2..bilik sapa ntah..hehehe
Jemput dtg sume..jgn malu segan..
FarhahNur said…
eh suna..nape macam ada umah hamster paah je tuh??hihih..kicap takdak ke??hehe
ainko said…
shyna: ye..jemput2..hehe

farhah: itu akuarium usna la..dh xde ikan..ikan dh mati..
shyna said…
itu la..paah ada pape tuk dibela tak..bak sini buh lam akuarium tue..
hehe
ainko said…
aah paah..meh anto cni hamster..
giGGLe said…
nanti nk ambush teratak ixora time kak ain x ready...wawa..then publish kat blog leh??
haha...
ainko said…
owhh..insyaAllah sentiasa ready..haha..yakin je..ish, jgnla memuja sgt bilik kak ain smpai nak masukkan dlm blog mashitah..malu la i..hehe

Popular Posts