Makan Obat

Salam..

"Hai obat..hai obat..mari beli obat.."

Obat oh obat..

Semalam sy berjumpa doktor..seorang doktor perempuan, xpasti namanye..bukan doktor kacak macam doktor paah, tp ni doktor cantek, seperti seorang ibu dan sgt ramah..org sakit pon bulih sehat bila jumpa doktor ni..

Doktor check temperature badan saya, katenye saya demam..patotla lately rs badan xsedap aje..
Ain :Doktor, malam2 saya rs batuk smpi sakit dada..
Doktor Peramah :Awak pernah ade asma ke masa kecik?
Ain : xpernah dalam idup sy setakat ni..
Doktor Peramah : Ok, Dokotr mmg perasan bron-what-ever-its-name(sumething inside my body/lung, ms dolo2 blaja dh xingat nama) mcm teruk sket n bla2
Dapatkan CuteComment di SahabatMusleem.blogspot(sumthing scientific n medical i cant remember) Doktor bagi awak ubat batuk yg kuat sket..pas makan mmg akan menggeletar sket badan..pastu kena minum air 2.5 liter..

Doktor..nak menaip entri nih tgn sy menggeletar, sbb br pas mkn ubat doktor bagi..
Doktor bagi sy 4 jenis ubat :
  • Ubat selesema
  • Ubat Batuk yg tegar
  • Ubat Demam
  • Antibiotik
Kesemua ubat ini cukup utk memengsankan saya dr 9 mlm hingga 6 pagi td..

Comments

obat tu sebenarnya nak bagi tidur

nak bagi rehatkan badan

semoga cepat sembuh!
ain said…
akem : thanx. insya Allah
FarhahNur said…
yey!
kak ain dah jumpa doktor..
sayangnya bukan yang kacak..
tapi naluri keibuan kadang2 lagi menenangkan~~
jangan sampai getaran jiwa pulak makan obat tue..
semuga suksess dalam penyembuhan!
sukses!sukses!
;)
Geekspro said…
Tak lama lagi dah nak exam...moga kak ain cepat sembuh...syfakillah..
ain said…
paah : terima kasih dear..sukses!sukses!

amzari : terima kasih..insyaAllah

Popular Posts